Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: کرونا هر بار، درست زمانی که احساس می‌کنیم رو به فروکش است، با چرخش‌‌های متفاوتش، همه را غافلگیر می‌کند. در چنین شرایطی به گفته متخصصان سلامت، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن بهترین اقدام است. در این شرایط، برخی نگرانی‌ها نسبت به احتمال عدم رعایت پروتکل‌ها توسط کودکان و نوجوانان در محیط مدرسه وجود دارد و این نگرانی موجب شده است تا همچنان بعضی خانواده مخالف حضور فرزندشان در مدرسه برای استفاده از آموزش حضوری باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ناگفته نماند که خیلی از نگرانی‌ها با تزریق واکسن برای دانش‌آموزان کمتر شده است اما باز هم دانش‌آموزانی هستند که هنوز به رغم آنکه در سن ۱۲ تا ۱۸ سال قرار دارند اما واکسن نزده‌اند. کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت ۹ آبان امسال(۱۴۰۰) گفت: «داشتن کارت واکسیناسیون، شرط ورود به محیط‌های تجمعی است و علاوه بر آن تهویه هوا باید مناسب باشد و کادر آموزشی، خدماتی، اولیا و راننده‌های سرویس مدارس و دانشگاه‌ها هم باید کارت واکسن داشته باشند تا بتوانند در محیط آموزش حضور یابند».

معاون وزیر بهداشت، از همه افراد بالای ۱۲ سال خواست برای دریافت واکسن مراجعه کنند تا پوشش واکسیناسیون افزایش یابد.

در همان زمان تعدادی از مدارس، اعلام کردند که تزریق واکسن توسط دانش‌آموزان اجباری است و باید حتما بچه‌ها برای حضور در کلاس درس، کارت واکسن ارائه دهند اما این موضوع با مخالفت معاون وزیر مواجه شد.

* منع مدارس جهت «اعمال محدودیت» و «شرط واکسن» برای دانش‌آموزان

چند وقت بعد یعنی 6 آذر 1400، علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و سخنگوی این وزارتخانه در امر بازگشایی مدارس که البته اکنون بازنشسته شده است، گفت: «ممکن است مدرسه بخواهد اطلاعاتی از وضعیت سلامت و واکسیناسیون دانش‌آموزان دریافت کند و یا تصویری از کارت واکسن آنها را داشته باشد و بداند کدام دانش‌آموزان به سمت شرایط کلی مربوط به ایمنی رفته‌اند و اگر لازم است برنامه‌های ترویجی بگذارد که اشکالی ندارد».

وی تأکید کرد: « مدرسه به هیچ‌وجه نمی‌تواند شرط و شروط بگذارد و یا محدودیتی در این زمینه اعلام کند، اما باید واکسیناسیون را ترویج کند و آگاهی بدهند تا دانش‌آموزانی که واکسن نزده‌اند حتما اقدام کنند که این امر جزو فعالیت های اجتماعی مدرسه محسوب می‌شود».

* کارت واکسیناسیون کرونا شرط حضور دبیرستانی‌ها در مدارس

با نزدیک شدن به روزهای امتحان دانش‌آموزان، ورق برگشت و اعلام شد که شرط حضور دانش‌آموزان دبیرستانی در کلاس‌ها و شرکت در امتحانات، ارائه کارت واکسیناسیون و یا آزمایش منفی کروناست.

عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران 5 دی 1400، گفت: براساس دستورالعمل ۰۷ وزارت بهداشت، دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال برای شرکت در کلاس‌های حضوری مدارس و همچنین برگزاری امتحانات باید دو دُز واکسن مقابله با کرونا را دریافت کرده باشند و یا حداقل ۱۵ روز یکبار آزمایش منفی کرونا ارائه دهند. 
 
وی از اصلاح دستورالعمل قبلی خبر داد و گفت: این دستورالعمل شامل معلمان و کارکنان مدارس نیز می‌شود؛ این افراد نیز باید این دستورالعمل را رعایت کنند؛ دانش آموزان و معلمانی که به هر دلیل دو دز واکسن کرونا را تاکنون دریافت نکرده اند برای حضور در مدرسه باید گواهی پزشکی ارائه دهند. 

* حذف شرط واکسن و آزمایش منفی کرونا برای کلاس‌های حضوری دانش‌آموزان

اما حالا چند روز بعد از اعلام اجباری بودن کارت واکسن، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد که موضوع اجباری بودن کارت واکسن برای دانش‌آموزان در ستاد کرونا مطرح شده و لغو شده است.

وزیر آموزش و پرورش در این خصوص توضیح داد: در ستاد کرونا بحث اجباری بودن کارت واکسن برای دانش‌آموزان را برداشتند اما تأکید بر این است که دانش‌آموز  12تا 18سال واکسن بزنند.

وی ادامه داد: آنهایی که دُز دوم را نزدند حتما تزریق کنند و زمانی که موعد تزریق دُز دوم رسید برای آنها پیامک ارسال شود و آنهایی که دُز اول را نزدند، حتما بروند و واکسن را تزریق کنند و در محیط آموزشی حضور پیدا کنند. 

نوری با بیان اینکه دانش‌آموزانی که علائم دارند یا تست‌شان مثبت شده است، به مدرسه نمی‌روند، اظهار کرد: بر این اساس در ستاد کرونا مطرح شد که کارت واکسن الزامی نیست.

وی در واکنش به این جمله که «مدیرکل سابق آموزش و پرورش تهران هفته گذشته این موضوع را اعلام کرد»، گفت: معاون وزیر بهداشت یک نامه ارسال کرده بود که با وی صحبت کردیم. این موضوع در جلسه ستاد کرونا مطرح شد و مشخص شد که این موضوع بر اساس مصوبه ستاد کرونا نبوده است و این نامه مغیر مصوبه ستاد کروناست یعنی دانش‌آموزان مادامی که علایمی نداشته باشند، می‌توانند به مدرسه رفت و آمد کنند.

به گزارش فارس، بر این اساس به رغم آنکه دانش‌آموزان 12 تا 18 سال مشمول تزریق واکسن هستند و آموزش و پرورش تأکید دارد که واکسن خودشان را تزریق کنند اما اجباری نیست و دانش‌آموزان تا زمانی که مشکوک یا مبتلا به بیماری نباشند می‌توانند در کلاس‌های حضوری مدرسه شرکت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واكسيناسيون واكسن يوسف نوري عليرضا كمرئي عبدالرضا فولادوند كمال حيدري معاون وزارت بهداشت دانش آموزان برای دانش آموزان آموزش و پرورش تزریق واکسن کارت واکسن ستاد کرونا کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی

به گزارش خبرنگار مهر، علی حجرگشت پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل آموزش و پرورش استان البرز برگزار شد، یکی از مشکلات موجود را نداشتن زمین مناسب برای ساخت مدرسه دانست و گفت: از دستگاه های ملی و استانی که زمین مناسب در اختیار دارند، درخواست می کنیم در این زمینه به آموزش و پرورش کمک کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز مطرح کرد: اگر بخواهیم به حد استاندارد برسیم که به طور مثال تراکم همه کلاس های درس بین ۲۵ تا ۳۰ نفر باشد، شاید به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار کلاس درس نیاز داشته باشیم که این موضوع و یک نوبته بودن همه مدارس نگاهی مطلوب و ایده آل است و ممکن است به زودی محقق نشود.

وی افزود: اگر بخواهیم با همین شرایط دو نوبته بودن مدارس و تراکم دانش آموزی ۳۰ تا ۳۵ نفر در هر کلاس درس فعالیت کنیم، حداقل به ۳۰۰ مدرسه هدفگذاری شده نیاز داریم که تراکم بیشتری به کلاس های درس تحمیل نشود. بیشترین مشکل ما در تراکم دانش آموزی، مهاجرت و اضافه شدن سالانه هشت تا ۹ هزار دانش آموز به جمعیت دانش آموزی استان است.

آغاز مجدد توزیع شیر در مدارس ابتدایی

حجرگشت با اشاره به اینکه به دلیل مهاجرت ها، گذشته از مشکل تاریخی و کمبود در این زمینه به حدود ۳۰ تا ۴۰ مدرسه ۱۲ کلاسه نیاز است، عنوان کرد: قبل از دولت سیزدهم شاید کمتر از پنج زمین چمن ورزشی در مدارس استان وجود داشت اما اکنون تقریباً ۵۰ زمین چمن ورزشی در استان وجود دارد و تا پایان سال جاری ۲۰ زمین دیگر نیز آماده می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه این استان از نظر فضای اردوگاهی برای اردوهای دانش آموزی فقیر بوده و هست، از احیای اردوگاه شهید بهشتی کردان در دو سال اخیر خبر داد و بیان کرد: اردوگاه حضرت فاطمه الزهرا (س) ماهدشت متعلق به آموزش و پرورش تهران بود اما به دستور وزیر و با پیگیری مسوولان، ابتدای امسال به البرز واگذار شد.

وی با اشاره به توزیع شیر میان ۲۴۰ هزار نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی به میزان دو بار در هفته در خصوص سنجش نوآموزان خاطرنشان کرد: دانش آموزانی که قصد ورود به پایه اول ابتدایی را دارند، باید پیش از آغاز سال تحصیلی مورد سنجش و غربالگری کامل در حوزه های مختلف بینایی، شنوایی، اختلالات یادگیری و … قرار گیرند.

کسب ۳۵ مدال در المپیادهای کشوری

حجرگشت با اشاره به اینکه اگر دانش آموزی شرایط لازم برای ورود به مدارس عادی را نداشته باشد، در مدارس استثنایی استان پذیرش می شود، اظهار کرد: هر ساله سنجش نوآموزان در فصل تابستان انجام می شد اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت، بنا شد امسال تا پایان اردیبهشت ماه این امر که از دی ماه ۱۴۰۲ آغاز شده است، به پایان برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با بیان اینکه تاکنون سنجش نوآموزان به میزان ۸۲ درصد انجام شده است، مطرح کرد: در سال تحصیلی گذشته دانش آموز البرزی رتبه سوم رشته ریاضی را در کنکور سراسری به دست آورد، دانش آموزان این استان ۳۵ مدال در مراحل مقدماتی المپیادهای کشوری کسب کردند و ۱۲ دانش آموز به جشنواره خوارزمی راه یافتند.

وی کسب رتبه اول کشور در زمینه تئاتر درسی و نیز تعداد شرکت کنندگان در پرسش مهر ریاست جمهوری را از دیگر افتخارات این اداره کل برشمرد و بیان کرد: طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی، پذیرش دانش آموزان در دانشگاه از کنکور به دبیرستان در حال انتقال است، یعنی مدل دانش آموزان در پذیرش در کنکور تاثیرگذار است.

امتحانات پایه های دهم و یازدهم نیز نهایی است

حجرگشت توضیح داد: سال گذشته ضریب تاثیر معدل دیپلم در پذیرش دانشگاه های سراسری، ۴۰ درصد و کنکور ۶۰ درصد بود که امسال ضریب تاثیرگذاری معدل به ۵۰ درصد رسیده است. سال آینده نیز ۶۰ درصد معدل دیپلم و ۴۰ درصد کنکور در پذیرش دانشگاه تاثیر خواهد داشت و سالانه این درصد افزایش می یابد تا به ۳۰ درصد کنکور و ۷۰ درصد معدل برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم و تصحیح و اعلام نتایج آنها در کشور به شیوه جدید و به صورت عادلانه و برابر در سال گذشته بیان کرد: امسال امتحانات دانش آموزان پایه های دهم و یازدهم نیز نهایی است و معدل سه سال آخر آنها در پذیرش دانشگاه لحاظ می شود، بنابراین دانش آموزان و اولیای آنها توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند.

وی البرز را جزو استان های رده بالای کشور از نظر پوشش تحصیلی دانست و با بیان اینکه شاید البرز از لحاظ پایین بودن تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل جزو رتبه های اول تا سوم کشور باشد، افزود: به ویژه در پایه هایی مانند اول ابتدایی با مشکلی مواجه هستیم که به دلیل مهاجرت به این استان یا برعکس، آمار دریافتی از ثبت احوال با آمار موجود در جامعه مطابقت ندارد.

کاهش ۲ هزار و ۵۰۰ نفری ثبت نام دانش آموزان اتباع در البرز

حجرگشت از اجرای طرح شهید محمودوند در آموزش و پرورش با هدف جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل خبر داد و با اشاره به شناسایی حدود ۷۰ درصد این دانش آموزان عنوان کرد: در قرارگاه اجتماعی البرز نیز این موضوع مطرح و مقرر شد مدیران محلات در معرفی دانش آموزان بازمانده از تحصیل به ما کمک کنند زیرا هیچ دانش آموزی نباید به هر دلیل از تحصیل باز بماند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در رابطه با تخریب و نوسازی مدارس قدیمی توضیح داد: با توجه به اینکه دغدغه ما افزایش فضاهای آموزشی است، تخریب و نوسازی مدارسی که فعلاً قابل استفاده هستند، چیزی به سرانه این فضاها اضافه نمی کند، اما در صورتی که مدرسه ای واقعاً قابل استفاده نباشد، این امر انجام می شود اما در اولویت دوم قرار دارد.

وی در خصوص تحصیل دانش آموزان اتباع در البرز عنوان کرد: قبلاً چون سازوکار قوانین و مقررات بازتر بود، دانش آموزان اتباع بیشتری در مدارس ثبت نام می کردند اما از سال گذشته این امر قانونمند شد و باید با مجوز قانونی ثبت نام کنند. به همین دلیل برای اولین بار تعداد دانش آموزان اتباع در سال تحصیلی جاری به نسبت سال قبل ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافت.

مدارس دولتی عادی حق دریافت مبلغی هنگام ثبت نام ندارند

حجرگشت با بیان اینکه اکنون حدود ۲۳ هزار دانش آموز اتباع در مدارس البرز مشغول تحصیل هستند که بیشترین فراوانی در شهرستان های ساوجبلاغ و چهارباغ است، اظهار کرد: حدود ۲۵ هزار نفر از معلمان مشمول قانون رتبه بندی شدند که ۱۵ هزار نفر از آنها در مرحله اول اعتراض داشتند و از این تعداد اعتراض حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر وارد بود و رتبه آنها ارتقا یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز از افزایش حدود ۲۶ تا ۲۷ درصدی میانگین حقوق معلمان از طریق رتبه بندی خبر داد و مطرح کرد: اختصاص سهمیه کتاب های درسی به آموزش و پرورش استان ها بر اساس آمار ثبت نام در سامانه انجام و به همان تعداد کتاب توزیع می شود. ثبت نام از اوایل اردیبهشت آغاز شده و دانش آموزان می توانند نسبت به این امر اقدام کنند.

وی تاکید کرد: مدارس دولتی عادی از نظر قانونی حق دریافت مبالغی تحت عنوان ثبت نام، شهریه و … را ندارند اما مدارس خاصی مانند سمپاد، نمونه دولتی و… قوانین خاص خود را دارند و می توانند شهریه دریافت کنند. با توجه به اینکه آموزش و پرورش نمی تواند همه نیازهای مدارس دولتی را تامین کند، اولیا در صورت تمایل می توانند مبالغی را به عنوان کمک به مدارس پرداخت کنند.

کد خبر 6093078

دیگر خبرها

  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مشهد