Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@00:04:22 GMT

کارت واکسن کرونا برای مسافران نوروزی الزامی شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۷۰۹۷

کارت واکسن کرونا برای مسافران نوروزی الزامی شد

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هرچه قدر که سطح سواد سلامت در جامعه بالا برود به همان نسبت دغدغه‌ها و نگرانی‌ها کاهش می‌یابد، به‌خصوص در ایام نوروز ۱۴۰۱ که بیش از پیش نیازمند رعایت تمامی نکات بهداشتی از سوی مردم هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمدعلی کیانی ظهر امروز در نشست خبری اظهارداشت: بحث نوروز 1401 متفاوت‌تر از 2 سال قبل بوده، همه ساله جمع زیادی از مردم سال نو را در حرم مطهر رضوی آغاز می‌کردند که متاسفانه در سال‌های 1399 و 1400 به‌دلیل بحران کرونا میسر نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نوروز 1401 با توجه به اینکه هنوز در بحران کرونا قرار داریم و این بحران پایان نیافته به شکل ویژه‌تری برگزار می‌شود و در روزهای اخیر جلسات متعددی با حضور مسئولان استانی و شهری در استانداری و فرمانداری برگزار شده تا سفرها و زیارت‌ها همراه با سلامت همگانی باشد و آسیبی به زائران و مجاوران امام رضا(ع) نرسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اصحاب رسانه نقش پررنگی در سلامت جامعه دارند، خاطرنشان کرد: هرچه قدر که سطح سواد سلامت در جامعه بالا برود به همان نسبت دغدغه‌ها و نگرانی‌ها کاهش می‌یابد، ما افتخار میزبانی از مهمانان نوروزی امام رضا(ع) را داریم و همه باید در کنار هم در جهت زیارت آسان و عدم ایجاد خطر برای زائران و مجاوران امام مهربانی‌ها تلاش کنیم.

کیانی افزود: اگر ازدحام‌ها کنترل نشود نگرانی‌ها افزایش می‌یابد، توصیه اول ما عدم حضور در تجمعات بوده و توصیه دیگر اینکه اگر در جمع‌های شلوغی همچون حرم مطهر رضوی بودیم استفاده از 2 ماسک مدنظر قرار بگیرد، زیرا در چنین مکان‌هایی هرچه قدر تلاش شود آنچیزی که ایده‌آل است محقق نمی‌شود. امیدواریم که هرکسی در جایگاه خودش بهترین اثربخشی را داشته باشد تا نوروزی بی‌خطر و بی‌حادثه را پشت سر بگذرانیم.

داشتن کارت واکسن کرونا برای تمامی مسافران نوروزی الزامی است

سیدجواد حسینی،سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جانشین ستاد نوروزی این دانشگاه  نیزاظهارداشت:داشتن کارت واکسن کرونا برای تمامی مسافران نوروزی الزامی است و در افراد بالای 18 سال تزریق 3 دُز واکسن کرونا و در افراد زیر 18 سال تزریق 2 دُز این واکسن الزامی و امری ضروری محسوب می شود.

وی افزود: برنامه‌های ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی از 25 اسفند ماه امسال آغاز می‌شود و تا 14 فروردین ماه سال آینده ادامه می‌یابد و معتقدیم که موفقیت در این ماموریت مهم همکاری همه جانبه مردم، مسئولان و اصحاب رسانه را می‌طلبد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: میزان تزریق در دُز اول 97 درصد، در دُز دوم 84 درصد و در دُز سوم 34 درصد است و گرچه در دُزهای اول و دوم از میانگین کشوری جلوتر هستیم، اما در دُز سوم عقب هستیم که نیازمند حضور پررنگ‌تر مردم در مراکز واکسیناسیون کرونا هستیم،و بر این اساس در روزهای اخیر مراکز سیار واکسیناسیون کرونا را گسترش داده‌ایم.

حسینی با بیان این مطلب که سهم حوزه سلامت در بحث سلامت جامعه 25 درصد و 75 درصد دیگر سهم مردم و دیگر مجموعه‌ها است گفت:در ایام نوروز ، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، داروخانه‌ها و مراکز بهداشتی در آماده‌باش کامل هستند و امیدواریم که با توجه به شرایط بحرانی کرونایی مردم حداکثر همکاری را داشته باشند.

اومیکرون احتمالاً آخرین موج کرونا است/ توصیه‌هایی برای سفرهای نوروزیآمار کرونا در ایران| فوت 139 نفر در شبانه‌روز گذشتهکرونا در جهان/ ابتلای بیش از 1.2 میلیون نفر در 24 ساعت گذشته + جدول تغییرات

جانشین ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هم‌اکنون مشهد در وضعیت نارنجی و قوچان، درگز، کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن در وضعیت قرمز بوده و مابقی شهرهای استان زرد است و هیچ شهر با وضعیت آبی در خراسان رضوی نداریم.

 حسینی اظهارکرد: ورود با خودروی شخصی تست ندارد، اما داشتن کارت واکسن کرونا برای تمامی مسافران نوروزی الزامی است، همچنین انجام تست‌ها در موارد خاص در فرودگاه خواهد بود و کسانی که مشکوک باشند 5 روز در محل اسکانشان قرنطینه می‌شوند و در کنار آن اعلام شده که شرط خرید بلیت سفر نوروزی برای افراد بالای 18 سال دریافت 3 دُز واکسن کرونا و افراد زیر 18 سال دریافت 2 دُز این واکسن بوده است.

تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی در ایام نوروز آماده‌باش هستند

شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهارداشت: در ایام نوروز تمامی بیمارستان‌ها دانشگاهی و غیردانشگاهی به حالت آماده‌باش در می‌آیند.در حوزه درمان تمامی درمانگاه‌های سطح 1 و 2، کلینیک‌ها، بیمارستان‌ها و آمبولانس‌های شهری و جاده‌ای به همراه امداد هوایی در ایام نوروز فعال هستند تا در صورت بروز هرگونه مشکل اقدام به‌موقع صورت پذیرد.

وی افزود: استقرار نیروهای اورژانس 115 در ماموریت ویژه سال تحویل در حرم مطهر رضوی در آغاز سال 1401 را با همکاری آستان قدس رضوی خواهیم داشت و معتقدیم که با توجه به شرایط ویژه کرونا، تروما هم نباید فراموش شود و تمامی بیمارستان‌ها از پنجشنبه 26 اسفند ماه امسال تا پایان تعطیلات نوروزی به حالت آماده‌باش در می‌آیند؛ در این ایام تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی به حالت آماده‌باش در می‌آیند و بازدیدها از اورژاس‌ها، بخش‌های بستری، icuها و اتاق‌های عمل صورت گرفته تا نواقص موجود به سرعت برطرف شود.

بدیعی تصریح کرد: تعداد بستری‌های کرونا روند کاهشی داشته و هم‌اکنون 21 درصد ظرفیت تخت‌های کرونا اشغال است و میزان تخت‌های اشغال غیرکرونایی هم 36 درصد بوده و مجموع تخت‌ها هم 57 درصد بوده و با این شرایط می‌توانیم برنامه‌ریزی بسیارخوبی در حوزه درمان جهت کنترل وضعیت در ایام نوروز  داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تعداد تخت‌های مراقبت ویژه اطفال در روزهای اخیر افزایش یافته و برای نوروز 1401 تعداد 26 تخت در این حوزه در بیمارستان اکبر افزوده شده و 12 تخت دیگر هم تا روزهای آینده در بیمارستان دکتر شیخ اضافه می شود و در این خصوص باید بگوییم که برای هر تخت 1.5 میلیارد تومان هزینه شده است.

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد کارت واکسن کرونا تمامی بیمارستان ها ایام نوروز آماده باش تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۷۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!

«چهلم نوروز» مصادف با دهم اردیبهشت‌ماه از جمله آیین‌های وابسته به نوروز است. آیینی که در روزگار فعلی احتمالا نام آن به گوش کمتر کسی خورده است اما هنوز هم می‌توان ردپایی از آن را در نقاط مرکزی ایران و شهرهایی مانند شیراز و کرمان دید.

به گزارش ایسنا، در ایرانِ باستان تحویل بهار مانند روزگار فعلی تنها با رسومِ پیش از این اتفاق شناخته نمی‌شد. نوروز یکی از مهم‌ترین آیین‌ها قلمداد می‌شد که ایرانیان برای پیش و پس از آن خود را آماده می‌کردند و کارها و مناسک خاصی انجام می‌دادند. بنابراین رسوم نوروزی مانند امروز تنها به جشن‌هایی مانند چهارشنبه‌سوری، خانه‌تکانی، سبز کردن دانه‌ها، نوروزخوانی، جشن گلدان، تکم‌گردانی و... محدود نبود و تا مدتی بعد از نوروز هم ادامه داشت.

به همین علت است که برخی نوروز را نه یک روز و نه سیزده روز می‌دانند؛ به اعتقاد آنها نوروز یک بازه زمانی است. در این زمینه شبان میرشکرایی - مدیر اجرایی پرونده جهانی نوروز در یونسکو پیش از این به ایسنا، گفته بود: «از وقتی که این تحول طبیعی اتفاق می‌افتد، در نقاط گرمسیرتر به میانه زمستان می‌رسد و در نقاط سردسیر به میانه بهار. اشعاری هم داریم به این شرح که «اینک بیامده است به پنجاه روز پیش/جشن سده طلایه جشن نوروز روشنی»، یعنی جشن سده را طلایه‌دار نوروز و نوبهار دانسته‌اند. از آن طرف در حوزه فرهنگی شمال غرب ایران در منطقه آذربایجان تفسیری است که تا وقتی توت از درخت نیفتاده، نوروز است و زمان آن تا اواخر اردیبهشت‌ماه است؛ یعنی یک بازه سه‌ماهه برای نوروز داریم. هرکسی در این بازه سه‌ماهه به سبک و سیاق، رنگ و آیین خودش نوروز را پاس می‌دارد و نمی‌توانیم او را محدود به یک بازه زمانی کنیم.»

بر این اساس آداب و آیین‌های مربوط به نوروز (بر اساس تعریف امروزی از این مناسبتِ ۱۳ روزه) در سه گروه پیشانوروزی، هنگام نوروز و پسانوروزی طبقه‌بندی می‌شود؛ موضوعی که بنابر آنچه گفته شد احتمالا در گذشته‌های دور اینگونه نبوده است.

بخت‌گشایی با توسل به ماهی دندان‌طلا!

برای چله نوروز در شیراز دو جشن آب و گل‌های محمدی و جشن بخت‌گشایی برگزار می‌شد. جشن آب و گل‌های محمدی که تا دوره قاجار تداوم داشت در باغ دلگشا به مدت یک هفته برگزار می‌شد.

جشن بخت‌گشایی نیز در آرامگاه سعدی برپا می‌شد و آداب خاص خود را داشت. طبق این رسم، دخترانی که می‌خواستند بختشان باز شود و یا آرزو داشتند بچه‌دار شوند، باید تورهایی به رنگ سبز روی سر خود می‌انداختند و روی آن نُقل می‌گذاشتند و به شکلی که نقل از روی سرشان نیفتد از پله‌ها پایین می‌رفتند و مقابل حوضِ آرامگاه سرشان را خم می‌کردند تا نقل درون دهان ماهی دندان طلا بیفتد!

در این باور فرقی نمی‌کرد که اصلا ماهی دندان‌طلا وجود دارد یا نه و یا حتی اگر نمونه‌ای نادر از آن پیدا شود، هدف‌گیری فرد باید چقدر دقیق باشد که نقل دقیقا در دهان ماهی بیفتد. احتمالا تنها موضوع مهم این بود که اجرای این رسم خیال دختران را راحت می‌کرد که آرزویشان برآورده می‌شود.

شیرازی‌ها در کنار اجرای این مناسک یا نوعی آش به نام «دیگ جوش» می‌پختند و یا مشغول خوردن آش سبزی و کاهو می‌شدند.

جشنی برای درخواست سلامتی 

چهلم نوروز در کرمان آداب و آیین‌های خاص خود را دارد که همچنان هم برخی به اجرای آن پایبند هستند. این آیین‌ها در سال ۱۳۸۸ با عنوان «چهلم بهار» در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است. کرمانی‌ها «آیین تندرستان» یا «تندرستون» را اصلی‌ترین بخش جشن چهلم بهار می‌دانند که هدف آن درخواست سلامتی و تندرستی است و هنوز به شکل جدی در این منطقه از کرمان برگزار می‌شود.

این جشن در یکی از مهم‌ترین مناطق کرمان به نام «شیوشگان» به معنای محل شیون و زاری برگزار می‌شود. دعا برای گشایش بخت، بریدن چادر عروس در این روز، آب چهل ریختن برای زنان حامله یا زائو، پختن و خوردن آش اوماج و نواختن موسیقی از جمله آیین‌های این جشن است.

جشن تندرستان در کرمان  جشن تندرستان در کرمان

در کوه شاه‌خیرالله منطقه پاریز کرمان نیز زیارتگاهی وجود دارد که در این روز مردم آنجا کنار یکدیگر جمع می‌شوند. عشایر در این روز با ظرف‌های شیر که از شب قبل دوشیده‌اند در دامنه کوه مستقر می‌شوند و با آن آش شیر می‌پزند تا در میان مردم تقسیم کنند.

سایر افراد هم زیرانداز می‌اندازند، چای درست می‌کنند و شیرینی‌هایی که از دوران دید و بازدیدهای نوروز باقی مانده را به یکدیگر تعارف می‌کنند. پس از آن هرکس که خواسته‌ای دارد راهی زیارتگاه می‌شود.

با این حال این روزها جشن «چهلم نوروز» مانند گذشته رونق ندارد و تنها در مناطقی محدود، افراد خود را پایبند به اجرای آن می‌دانند، موضوعی که باعث می‌شود این فرهنگ کهن بیش از پیش به دست فراموشی سپرده شود و احتمالا تا چند سال آینده تنها فقط نامی از آن در فهرست میراث ناملموس ملی باقی بماند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ورود مسافران خارجی از مرز بیله‌سوار ۱۰۳ درصد افزایش یافت
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ۴۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد فرسوده است
  • مسدود شدن ۲۹۰ کارت سوخت در کردستان
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد